bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Blog

NoutatiExperţi şi factori decizionali UE au discutat despre #PetPower și pun pe agenda europeană teme care vizează animalele de companie

2 octombrie 2020

Asociaţiile din industria hranei pentru animale şi a sănătăţii animalelor, Animal Health Europe şi FEDIAF s-au reunit înainte de Ziua Internaţională a Animalelor în cadrul unui eveniment virtual – # PetPower pentru a evidenția rolul important pe care animalele de companie l-au jucat în timpul izolării provocate de COVID-19 și pentru a solicita o atenție sporită la nivelul UE pentru politicile care vizează animalele de companie.

În timpul evenimentului, în cadrul căruia animalele de companie au fost invitate să împărtășească ecranul video cu participanții, un grup de experți și factori de decizie au discutat despre numeroasele moduri în care animalele de companie aduc beneficii societăţii și au identificat o serie de provocări existente în Europa cu privire la deţinerea animalelor de companie, oarecum exacerbate de pandemia COVID- 19.

  • Europarlamentarul Petras Auštrevičius, vicepreședinte al intergrupului parlamentar pentru bunăstarea animalelor, a subliniat necesitatea de a fi analizate de către Comisie costurile implicate în îngrijirea animalelor de companie și cum să facă mai accesibile mijloacele de îngrijire a animalelor de companie, precum și cum să încurajeze acțiuni UE împotriva comerțului ilegal cu animale de companie.
  • Suzie Carley, președinta Alianței UE pentru Câini și Pisici, a declarat că este nevoie de o armonizare la nivelul UE cu privire la standardele de bunăstare pentru crescători, precum și de o mai mare conștientizare și semnalizare a celor care comercializează fără scrupule animalele în mediul online. În lipsa reglementării în aceste zone, animalele sunt victime ale unor probleme grave de bunăstare și sănătate.
  • Marie-José Ender-Slegers, președintele IAHAIO (organizația de interacțiune om-animal) a subliniat numeroasele învățături din cercetarea legăturii om-animal și a cerut agențiilor publice și autorităților să intensifice investițiile în cercetare. Studii mai mari despre emoțiile și psihologia animalelor pot ajuta la orientarea unor standarde mai bune pentru parteneriatele cu animale de companie.
  • Claire Guest, CEO al Medical Detection Dogs, a vorbit despre starea actuală a câinilor care se antrenează pentru a detecta COVID-19 și modul în care aceștia ar putea ajuta țările să gestioneze pandemia. Cercetător veteran în ceea ce priveşte puterea simțului mirosului unui câine, această competență se adaugă la o listă lungă de moduri în care câinii ajută în mod activ persoanele cu diverse probleme de sănătate, inclusiv diabetul și alergiile severe.

Roxane Feller, Secretar General al Animal Health Europe, a completat după încheierea evenimentului:

„Criza COVID-19 a întărit ceea ce știau deja posesorii de animale de companie: acestea ne îmbunătăţesc viața de mulți ani, oferind multiple beneficii. Acest lucru se extinde dincolo de companie și de oportunitățile de exercițiu și bucurie, pentru a ne sprijini cu probleme de sănătate sau mobilitate și ameliorarea stresului sau anxietății. Evenimentul nostru subliniază faptul că, pentru ca familiile să beneficieze la maximum de avantajul de a aduce animale în casele lor, acestea trebuie să fie, de asemenea, pregătite să le ofere animalelor de companie îngrijirea de care au nevoie pentru a fi sănătoase și fericite.”

Secretarul General al FEDIAF, Raquel Izquierdo de Santiago, a adăugat:

„Există o mulțime de cercetări care dovedesc beneficiile animalelor de companie asupra oamenilor. Cu toate acestea, am dori să vedem un accent sporit asupra acestei științe pentru a construi politici UE privind bunăstarea socială, care să ia în considerare valoarea #PetPower. În paralel, trebuie să creștem gradul de conștientizare a proprietății responsabile a animalelor de companie cu standarde armonizate în întreaga Europă pentru a asigura bunăstarea animalelor de companie.”

Alte resurse utile:

Despre FEDIAF

FEDIAF reprezintă industria alimentară europeană pentru animale de companie cu aproximativ 200 de locații de producție. Este o organizație umbrelă a asociațiilor naționale din industria alimentară pentru animale de companie, plus companii membre. Misiunea FEDIAF este de a fi vocea credibilă și responsabilă a industriei alimentare europene pentru animale de companie care colaborează cu autoritățile, autoritățile de reglementare și mediul academic pentru a obține condiții favorabile pentru furnizarea de produse sigure, hrănitoare și palatabile animalelor de companie și proprietarilor lor. Cu sediul la Bruxelles, FEDIAF se angajează pe deplin să promoveze proprietatea responsabilă a animalelor de companie, bunăstarea animalelor de companie, rolul lor social important și respectarea dezvoltării durabile. www.fediaf.org

Despre Animal Health Europe

AnimalhealthEurope reprezintă 12 dintre cei mai importanți producători de medicamente pentru animale din Europa și 19 asociații naționale. Acoperind 90% din piața europeană, industria sănătății animalelor contribuie cu mai mult de 293.000 de locuri de muncă directe și indirecte (inclusiv medicii veterinari), asigură faptul că peste un miliard de animale din Europa – atât animalele, cât și animalele de companie – rămân sănătoase, oferind în același timp soluții pentru 4 milioane fermieri de animale și 85 de milioane de gospodării care dețin animale de companie în toată Europa. animalhealtheurope.eu

 

https://arpac.ro/wp-content/uploads/2022/08/Logo_ARPAC_V1.png
Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie recunoaşte şi promovează importanţa şi rolul social al animalelor de companie şi susţine creşterea şi îngrijirea cu responsabilitate a acestora.
E-mail: office@arpac.ro
ABONARE NEWSLETTER