bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Grafic de evaluare a scorului corporal pentru câini

Folosiți graficul de evaluare a scorului corporal pentru a determina greutatea câinelui și consultați cele mai bune 5 sfaturi pentru hrănirea acestuia.

REZULTATE

1. FOARTE SLAB

E foarte probabil ca animalul dvs. de companie să fie subponderal. E posibil ca animalul dvs. de companie să aibă un fizic suplu în mod natural, dar vă recomandăm să discutați cu medicul veterinar pentru a exclude orice motive medicale care ar putea cauza asta, cum ar fi o glandă tiroidă hiperactivă. Dacă animalul dvs. De companie este sănătos, dar subponderal, medicul veterinar vă va recomanda unele schimbări în alimentație și de stil de viață.

2. SLAB

Animalul dvs. de companie este slab și potențial subponderal. E posibil ca animalul dvs. de companie să aibă un fizic suplu în mod natural, dar vă recomandăm să discutați cu medicul veterinar pentru un control al stării de sănătate. Dacă animalul dvs. de companie este sănătos, dar subponderal, e posibil ca medicul veterinar să vă recomande unele schimbări în alimentație și de stil de viață.

3. IDEAL

Felicitări, animalul dvs. de companie este într-o formă fizică ideală! Este o veste minunată, deoarece cercetările au arătat că animalele de companie cu un scor corporal ideal pot trăi cu până la doi ani mai mult. Pentru a vă menține câinele într-o formă perfectă, monitorizați-i greutatea și starea fizică în mod regulat (de exemplu, mișcare constantă, intervențiile chirurgicale recente, răsfățuri suplimentare sau chiar factori precum stresul) pot duce la modificări ale greutății.

4. SUPRAPONDERAL

Animalul dvs. este potențial supraponderal. A fi supraponderal nu este sănătos pentru animalele de companie, deoarece poate duce la o durată de viață mai scurtă, boli de inimă, artrită și diabet. Discutați cu medicul veterinar pentru a primi sfaturi și a-i face animalului dvs. de companie un control amănunțit al stării de sănătate. Medicul veterinar va căuta alte probleme de sănătate care stau la baza acestei stări, este probabil să vi se sugereze o schimbare a dietei și a stilului de viață. Multe cabinete veterinare oferă consultații de gestionare a greutății, întrebați despre aceste servicii atunci când sunați pentru a face o programare.

5. OBEZ

Este probabil ca animalul dvs. de companie să fie obez și acest lucru poate avea implicații medicale grave. Obezitatea este o boală care atrage după sine o durată de viață mai scurtă, boli de inimă, artrită și diabet. Discutați cu medicul veterinar pentru a primi sfaturi și a-i face animalului dvs. de companie un control amănunțit al stării de sănătate. Medicul veterinar va căuta orice alte cauze medicale pentru a afla motivul pentru care animalul dvs. a devenit obez. Dacă nu există alte probleme de sănătate, probabil va determina un program de slăbire individual pentru animalul dvs. de companie, care ar trebui să includă schimbări ale obiceiurilor alimentare și ale stilului de viață.

Consultați cele mai bune 5 sfaturi pentru hrănirea câinelui

1. Trebuie să aibă întotdeauna apă curată și proaspătă.

2. Citiți instrucțiunile de hrănire prezente pe ambalajele de hrană pentru animale de companie. Folosiți-le ca punct de plecare, dar poate fi necesar să adaptați cantitatea de hrană în funcție de vârsta câinelui dvs. și de cât de activ este.

3. Monitorizați în mod regulat greutatea și starea fizică a câinelui dvs. – utilizați instrumentul grafic al scorului corporal pentru câini pentru a verifica dimensiunile și starea fizică a animalului dvs. Dacă sunteți mulțumit/ă de starea lor fizică, notați greutatea lor.

4. Aveți grijă când îi oferiți mici răsfățuri culinare; acestea sunt calorii suplimentare care trebuie luate în considerare la următoarea masă.

5. Este bine să evitați să le oferiți alimente umane – acestea sunt adesea prea bogate în calorii pentru animalele de companie. Știați că 1 biscuit oferă unui câine de talie medie un nivel caloric similar cu 2 prăjituri pentru o persoană?

Sursa: PFMA UK

https://arpac.ro/wp-content/uploads/2022/08/Logo_ARPAC_V1.png
Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie recunoaşte şi promovează importanţa şi rolul social al animalelor de companie şi susţine creşterea şi îngrijirea cu responsabilitate a acestora.
E-mail: office@arpac.ro
ABONARE NEWSLETTER