bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Blog

NoutatiObținerea ingredientelor sustenabile – Sursele de proteine folosite în hrana pentru animalele de companie

4 iunie 2020

Suntem conștienți că stăpânii doresc să își hrănească animalele de companie într-un mod care respectă mediul. Când vine vorba de ingrediente, suntem atenți să obținem ingredientele pentru hrana animalelor de companie în mod responsabil și sustenabil. Folosirea surselor sustenabile înseamnă că ne asigurăm pe cât posibil că ingredientele pe care le folosim au un impact pozitiv asupra comunității locale și un impact limitat asupra ecosistemului din care provin.

Produse secundare sustenabile și sănătoase

 Cele mai multe dintre ingredientele pe care le folosim în hrana pentru animalele de companie sunt subproduse din industria alimentelor pentru consum uman. Ingredientele de origine animală provin de la animale care sunt inspectate sanitar-veterinar ca fiind adecvate consumului uman, dar care fie nu sunt folosite, fie sunt folosite în mică măsură de industria alimentară pentru consum uman. Acestea sunt ingrediente de bună calitate, sustenabile, pe care oamenii de obicei nu le mănâncă. Pisicile și câinii le vor consuma cu plăcere și este sănătos pentru ei să mănânce organe sau alte părți mai puțin aspectuoase. Asta înseamnă și că nu există animale crescute anume pentru hrana animalelor de companie.

Producătorii folosesc adesea vită, miel, pui, porc, pește și vânat și le vor selecta pe baza profilului nutrițional și a digestibilității ingredientelor.

Reducerea risipei alimentare

Folosind aceste produse secundare în hrana pentru animale de companie reducem risipa alimentară și impactul asupra disponibilității mărfurilor și minimizăm impactul producției de alimente special pentru folosirea în hrana pentru animale de companie. Acest lucru vine în sprijinul fermierilor și reduce inflația prețurilor la alimente găsind utilitate unor produse care altfel ar fi costisitor de eliminat.

Peștele și fructele de mare sunt resurse valoroase

La fel, produsele secundare din pește sunt părți ale peștilor care rămân după ce extragerea fileurilor pentru consum uman. Pe lângă faptul că sunt benefice nutrițional, utilizarea subproduselor din pește reprezintă o practică responsabilă din punct de vedere social și ecologic, folosind toate proteinele disponibile în pește fără a concura oferta pentru oameni.

Aflaţi mai multe despre obţinerea ingredientelor sustenabile din fişa informativă de mai jos.

 

 

https://arpac.ro/wp-content/uploads/2022/08/Logo_ARPAC_V1.png
Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie recunoaşte şi promovează importanţa şi rolul social al animalelor de companie şi susţine creşterea şi îngrijirea cu responsabilitate a acestora.
E-mail: office@arpac.ro
ABONARE NEWSLETTER