bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Grafic de evaluare a scorului corporal pentru pisici

Folosiți graficul de evaluare a scorului corporal pentru a determina greutatea pisicii și consultați cele mai bune 5 sfaturi pentru hrănirea acesteia.

REZULTATE

1. FOARTE SLABĂ

Este foarte probabil ca animalul dvs. de companie să fie subponderal. E posibil ca animalul dvs. de companie să aibă un fizic mai suplu în mod natural, dar vă recomandăm să discutați cu medicul veterinar pentru a exclude orice motive medicale care ar putea cauza asta, cum ar fi o glandă tiroidă hiperactivă. Dacă animalul dvs. de companie este sănătos, dar subponderal, medicul veterinar vă va recomanda unele schimbări alimentare și de stil de viață.

2. SLABĂ 

Animalul dvs. de companie este slab și potențial subponderal. E posibil ca animalul dvs. de companie să aibă un fizic slab în mod natural, dar vă recomandăm să discutați cu medicul veterinar pentru un control al stării de sănătate. Dacă animalul dvs. de companie este sănătos, dar subponderal, e posibil ca medicul veterinar să vă recomande unele schimbări alimentareși de stil de viață.

3. IDEALĂ

Felicitări, animalul dvs. de companie este într-o formă fizică ideală! E o veste minunată, deoarece greutatea sa ideală crește șansele ca pisica dvs. să ducă o viață lungă și sănătoasă. Pentru a vă menține pisica într-o formă perfectă, monitorizați-i în mod regulat greutatea și starea fizică (de exemplu, o dată pe lună) și aveți grijă la hrana pe care i-o dați dvs. toți ceilalți membri ai familiei. Nu uitați că schimbările în stilul de viață (de exemplu, lipsa de activitate fizică, intervențiile chirurgicale recente, răsfățuri suplimentare sau chiar factori precum stresul) pot duce la modificări ale greutății.

4. SUPRAPONDERALĂ

Animalul dvs. este potențial supraponderal. A fi supraponderal nu este sănătos pentru animalele de companie, deoarece poate duce la o durată de viață mai scurtă, boli de inimă, artrită și diabet. Discutați cu medicul veterinar pentru a primi sfaturi și a-i face animalului dvs. de companie un control amănunțit al stării de sănătate. Veterinarul va căuta orice alte motive medicale pentru a afla motivul pentru care animalul dvs. a devenit obez. Dacă nu există alte probleme medicale, este probabil să vi se sugereze o schimbare a dietei și a stilului de viață. Multe cabinete veterinare oferă consultații de gestionare a greutății, întrebați despre aceste servicii atunci când sunați pentru a face o programare.

5. OBEZĂ

Este probabil ca animalul dvs. de companie să fie obez și acest lucru poate avea implicații medicale grav. Obezitatea este o boală care atrage după sine la o durată de viață mai scurtă, boli de inimă, artrită și diabet. Discutați cu medicul veterinar pentru a primi sfaturi și a-i face animalului dvs. de companie un control amănunțit al stării de sănătate. Medicul veterinar va căuta orice alte motive medicale pentru a afla motivul pentru care animalul dvs. a devenit obez. Dacă nu există alte probleme de sănătate, probabil va determina un program de reducere a greutății pentru animalul dvs. de companie, care ar trebui să includă modificări ale dietei și ale stilului de viață.

1. Trebuie să aibă întotdeauna apă curată și proaspătă la dispoziție într-un bol, departe de litieră, care ar trebui să fie întotdeauna umplut până la plin (în cele mai multe cazuri, pisicilor nu le place ca mustățile să atingă marginea unui castron atunci când beau).

2. Citiți recomandările de hrănire înscrise pe ambalajele de hrană pentru animale de companie. Folosiți-le ca punct de plecare, dar poate fi necesar să adaptați cantitatea de hrană în funcție de vârsta pisicii dvs. și de cât de activă este.

3. Monitorizați în mod regulat greutatea și starea fizică a pisicii dvs. – utilizați instrumentul grafic al scorului corporal pentru pisici pentru a verifica dimensiunile și starea fizică a animalului dvs. Dacă sunteți mulțumit/ă de starea lor fizică, notați greutatea lor.

4. Aveți grijă când îi oferiți mici răsfățuri culinare; acestea sunt calorii suplimentare care trebuie luate în considerare la următoarea masă.

5. Este bine să evitați să le oferiți alimente umane – acestea sunt adesea prea bogate în calorii pentru animalele de companie. Știați că o bucată mică de brânză dată unei pisici are un nivel caloric similar cu 9 bucăți de brânză pentru o persoană?

Sursa: PFMA UK

https://arpac.ro/wp-content/uploads/2022/08/Logo_ARPAC_V1.png
Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie recunoaşte şi promovează importanţa şi rolul social al animalelor de companie şi susţine creşterea şi îngrijirea cu responsabilitate a acestora.
E-mail: office@arpac.ro
ABONARE NEWSLETTER