Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC) recunoaşte şi promovează importanţa şi rolul social al animalelor de companie şi, în acelaşi timp, susţine şi încurajează creşterea şi îngrijirea cu responsabilitate a acestora. Urmand aceste principii, în anul 2012, ARPAC împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România (AGMVR) au lansat un program educaţional adresat copiilor de clasa a doua din şcolile sectorului 5 din Bucureşti, extins în anul 2014 la nivel naţional.

Ideea proiectului a pornit de la efectele pozitive pe care le au animalele de companie asupra dezvoltării emoţionale şi sociale ale copiilor; prezenţa unui prieten necuvântător făcându-i pe copii mai responsabili şi mai sociabili, calităţi ce le vor extrapola în viaţa lor socială ulterioară, ca adolescenţi şi apoi adulţi.

Programul „ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie” explică regulile de baza ale îngrijirii animalelor de companie şi beneficiile pe care acestea le aduc în viaţa oamenilor, prin intermediul unui set de materiale educaţionale oferit gratuit de ARPAC. Resursele educaţionale se adresează elevilor, părinţilor şi tuturor iubitorilor şi deţinătorilor de animale de companie.

Până în prezent, programul educaţional iniţiat de ARPAC a fost derulat cu succes în peste 250 de şcoli din România, oferind acces la informaţii despre îngrijirea corectă a animalelor de companie unui număr de 22.500 de elevi.

Programul educaţional pune în continuare la dispoziţia cadrelor didactice, medicilor veterinari şi studenţilor voluntari materiale educaţionale care pot fi folosite în organizarea de activităţi dedicate elevilor.  Pentru mai multe detalii despre resursele educaţionale ale programului ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie, accesaţi pagina Resurse.

 

 

 

https://arpac.ro/wp-content/uploads/2022/08/Logo_ARPAC_V1.png
Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie recunoaşte şi promovează importanţa şi rolul social al animalelor de companie şi susţine creşterea şi îngrijirea cu responsabilitate a acestora.
E-mail: office@arpac.ro
ABONARE NEWSLETTER