bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Blog

NoutatiSunt dietele vegetariene sigure pentru pisici și câini?

25 iunie 2020

Câinii și pisicile au nevoi diferite foarte specifice care sunt influențate de numeroase variabile, precum rasa, nivelul de activitate, vârsta, talia și sexul. Se presupune uneori că nevoile nutriționale ale câinilor și pisicilor sunt similare și că le putem oferi aceeași hrană. Acest lucru nu este adevărat; atât câinii, cât și pisicile au evoluat diferit, având o fiziologie și nevoi caracteristice fiecărei specii în parte.

O dietă vegetariană pentru pisici

 Pisica este un animal strict carnivor și are nevoi nutriționale foarte precise, motiv pentru care sfătuim stăpânii să se gândească foarte bine înainte de a oferi pisicilor lor o dietă vegetariană și să se asigure că obțin recomandări de la un nutriționist veterinar.

Există anumite tipuri de hrană vegetariană „completă”  pentru pisici disponibile în comerț. Dacă stăpânul intenționează să ofere pisicii un astfel de produs, recomandă să discute această opțiune cu medicul veterinar în contextul nevoilor individuale ale pisicii sale.

Pisicile au cerințe ridicate de proteine și aminoacizi pe care organismul lor le descompune foarte rapid. Dacă resursele scad, pisicile nu vor putea să își reducă acest ritm de descompunere, ceea ce le face deosebit de sensibile în cazul carențelor.

Aflaţi mai multe despre dietele vegetariene sigure pentru pisici și câini din fişa informativă de mai jos.

https://arpac.ro/wp-content/uploads/2022/08/Logo_ARPAC_V1.png
Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie recunoaşte şi promovează importanţa şi rolul social al animalelor de companie şi susţine creşterea şi îngrijirea cu responsabilitate a acestora.
E-mail: office@arpac.ro
ABONARE NEWSLETTER