bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Blog

NoutatiActivităţile celei mai creative campanii

8 mai 2020

Colegiul Naţional Mihai Eminescu a desfăşurat una dintre cele mai creative campanii din cadrul programului ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie, ediţia 2015 – 2016. Iată care au fost activităţile la care au luat parte elevii coordonaţi de prof. Florentina Chifu.

OBIECTIVE URMARITE

  • Familiarizarea cu diferitele rase de câini și pisici;
  • Familiarizarea cu modul de îngrijire a câinilor și pisicilor: hrană, mișcare, periaj, deparazitare;
  • Familiarizarea cu modul în care comunică pisicile și câinii;
  • Cunoașterea muncilor pe care le îndeplinesc câinii și modul în care îi ajută pe oameni în activitățile lor;
  • Cunoașterea obiectelor necesare îngrijirii câinilor și pisicilor;
  • Redarea prin desen, cântec, joc a cunoștințelor dobândite despre animale.

ACTIVITĂŢI DESFAȘURATE

4 aprilie – Prezentare făcută de voluntarul Iustin Ursică

Profesori implicați: Florentina Chifu, Carmen Dumitrache, Rodica Rizea, Gica Grosu, Cristina Popa

13 mai – Expoziție de desene realizate de copii: Cățelușii noștri
Feed-back copii:
“Îmi place acest program pentru că ne învață cum să ne îngrijim animalele și cum să le hrănim. Am învațat lucruri pe care nu le știam despre câini și pisici.” ( David Mistodie)
“Mie îmi plac mult animalele și am învățat multe lucruri despre îngrijirea acestora. Am hotărât ca să mă fac doctor veterinar când voi fi mare.” ( Matei Georgescu)
“Îmi place acest program pentru că este distractiv și educativ. Ne învață să respectăm animalele și să le iubim.” ( Alexandra Beșliu)

3

25 mai – Concursul “Prieteni patrupezi”

5

1 Iunie

a.Realizarea unei cărți lucrate de copii: Animalele noastre, în care să își prezinte animalele
6

b. Expoziție de desenePisicuțele noastre

9

8 iunie – Expoziție de fotografii cu animăluțele copiilor

10

9 iunie – Cu animalele noastre la școală

12

 

FEED-BACK PROFESORI
“Nici că se putea un program mai pe gustul copiilor. Dintotdeauna, copiii au iubit animalele. E bine ca să îi creștem în acest spirit.” ( prof. Rodica Rizea)
“E un program dinamic și foarte util. Toți copiii au animale și e bine să învețe să le îngrijească, să fie mai responsabili.” ( prof. Carmen Dumitrache)
FEED-BACK ELEVI
“De când am început acest program, iubesc și mai mult animalele și chiar mă pregătesc să adopt un cățel” ( Alexandra Ivanciu)
“Acest program ne învață multe lucruri importante despre animale. E minunat să te bucuri de compania unui animal, dar să nu uiți că ai și îndatoriri.” (Natalia Ureche)
„De când am început acest program am înțeles cum trebuie sa ai cu adevărat grijă de un animal.” ( Bianca Marinescu)
“Apreciez acest proiect pentru că îmi place ca animalele să fie îngrijite și respectate. E minunat cand ajungi acasă, să te bucuri de animăluțul tău.” (Andrei Munteanu)
FEED-BACK PĂRINȚI
“Acest program l-a învătat pe copilul meu că animalele nu sunt jucării și trebuie tratate cu respect. Nu pot fi aruncate la gunoi când ne plictisim de ele.” ( Stefania Cojanu)
“Mi-a plăcut participarea la acest program. Copilul meu a fost foarte încântat și a învațat foarte multe lucruri despre îngrijirea animalelor.” (Angela Georgescu)
“Cel mai mult mi-a plăcut testul de personalitate aplicat pentru a vedea ce animal ți se potrivește. Foarte util și frumos acest program! ( Laura Dănilă)
“Copilul meu a fost asa de impresionat de acest program încât vrea să se facă veterinar. Asta spune totul despre cât de util, plăcut și educativ a fost. Felicitări și organizatorilor și doamnei Chifu! ( Valentina Dumitrescu)

https://arpac.ro/wp-content/uploads/2022/08/Logo_ARPAC_V1.png
Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie recunoaşte şi promovează importanţa şi rolul social al animalelor de companie şi susţine creşterea şi îngrijirea cu responsabilitate a acestora.
E-mail: office@arpac.ro
ABONARE NEWSLETTER