bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Blog

NoutatiCe spun elevii şi părinţii despre ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie

8 mai 2020

Ce spun elevii? “Prin intermediul acestui proiect educaţional am învăţat cum trebuie îngrijit un animal de companie, acesta având nevoi, dar şi drepturi. De exemplu, orice animal de companie are nevoie nu numai de hrană şi adăpost, dar şi de multă afecţiune, protecţie. În plus, acesta are şi dreptul la sănătate, deci trebuie dus la veterinar în mod regulat”. Spune Teodora, elevă clasa a VI-a B, Liceul Tehnologic Antim Ivireanu.

Apreciez acest proiect pentru că îmi place ca animalele să fie îngrijite și respectate. E minunat cand ajungi acasă, să te bucuri de animăluțul tău.” Spune Andrei Munteanu, elev al Colegiului Naţional Mihai Eminescu din Bucureşti.

Elevii au aflat lucruri noi despre animalele de companie pe care le deţin, legate de modul de îngrijire şi de hrănire al acestora, precum şi diverse alte informaţii, menite să îi ajute în sporirea grijii pentru acestea. Şcoala Gimnazială Nr.188, Bucureşti

Elevii au fost încântaţi de lecţiile cu Ham şi Miau. Ghidul pentru fiecare animal de companie explică, într-o maniera interactiva, atractivă, regulile de baza ale îngrijirii animalelor de companie şi beneficiile pe care acestea le aduc în viaţa oamenilor. Maniera de prezentare a fost adecvată nivelului lor de vârstă, iar părinţii au citit, cu aceeaşi plăcere ca şi cei mici, materialele oferite de platformă. Şcoala Nr. 59, Bucureşti

Ce spun părinţii?

Activitatea le-a oferit ocazia să cunoască și să exploreze profesia de MEDIC VETERINAR, să învețe cum să interacționeze cu animalele, să le protejeze și chiar să le iubească. Echipați ca niște adevărați profesioniști, cu stetoscoape și seringi (de jucărie, firește!), elevii au consultat doi pacienți mici, frumoși și importanți: cățelușa Anais și țestoasa Fifi. Foarte nerăbdători, “pacienții ”au acceptat tratamentul administrat” de copii, sub atenta îndrumare a mea și a dnei prof. de matematică.” Spune părintele unui elev de la Liceul Sportiv cu clasele I-XII, Clinceni

Acest proiect educaţional i-a furnizat copilului meu sfaturi practice deosebit de utile despre cum să aibă grija de animalul lui de companie, ce hrană să-i ofere în funcţie de vârstă şi cât de important este să-i arate afecţiune. Spune dna. Negreanu Mirela, mama unui elev de la Liceul Tehnologic Antim Ivireanu.

“Copilul meu a fost aşa de impresionat de acest program încât vrea să se facă veterinar. Asta spune totul despre cât de util, plăcut și educativ a fost. Spune dna. Valentina Dumitrescu, mama unui elev de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu.

https://arpac.ro/wp-content/uploads/2022/08/Logo_ARPAC_V1.png
Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie recunoaşte şi promovează importanţa şi rolul social al animalelor de companie şi susţine creşterea şi îngrijirea cu responsabilitate a acestora.
E-mail: office@arpac.ro
ABONARE NEWSLETTER