bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Blog

NoutatiCum este preparată hrana uscată pentru animale de companie

1 iunie 2020

Hrana uscată pentru animale de companie este realizată amestecând împreună ingredientele uscate și umede pentru a forma o pastă. În procesul de extrudare, pasta este încălzită sub presiune, apoi împinsă printr-o matriță care taie crochetele în timp ce acestea se expandează ca urmare a schimbării de presiune. Dimensiunea și forma crochetelor variază în funcție de specificațiile produsului. Crochetele sunt uscate, răcite și acoperite prin pulverizare. Unele tipuri de hrană uscată pot fi produse și prin alte metode, nu doar prin extrudare – de exemplu, prin coacere.

Selecția și sursa ingredientelor

 Multe din ingredientele utilizate în producerea hranei pentru animale de companie sunt descrise ca fiind derivate sau subproduse de origine animală (sau pește). Aceste ingrediente fac parte din surplusul de origine animală față de cerințele industriei alimentare pentru consum uman. Exemplele de subproduse includ ficatul, rinichii, plămânii și diverse tipuri de făină din subproduse animale; toate acestea sunt adecvate pentru consum uman, deoarece au fost supuse unei inspecții veterinare riguroase. Totodată, aceste ingrediente provin de la speciile care se întâlnesc cel mai frecvent în lanțul alimentar uman.

În hrana uscată pentru animalele de companie, produsele derivate de origine animală sunt utilizate adesea sub formă de făină (de exemplu, făină de pui, făină din subproduse de pasăre), apoi sunt gătite, grăsimea este îndepărtată, iar materialul rămas este uscat pentru a crea o făină uscată. Subprodusele pot fi de asemenea utilizate în formă proaspătă sau congelată. Multe alte ingrediente, cum ar fi cerealele, semințele și legumele utilizate în hrana uscată pentru animale sunt în formă uscată și sunt măcinate sau zdrobite înainte de amestecare. O rețetă va include probabil și uleiuri și grăsimi, precum și vitamine și minerale necesare pentru ca produsul să asigure nutrienții esențiali.

Aflaţi mai multe despre cum este preparată hrana uscată pentru animale  de companie.

https://arpac.ro/wp-content/uploads/2022/08/Logo_ARPAC_V1.png
Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie recunoaşte şi promovează importanţa şi rolul social al animalelor de companie şi susţine creşterea şi îngrijirea cu responsabilitate a acestora.
E-mail: office@arpac.ro
ABONARE NEWSLETTER