bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Blog

NoutatiNevoile nutriționale ale câinilor și pisicilor

29 mai 2020

Câinii și pisicile au nevoi nutriționale specifice, care variază în funcție de etapa de viață, de sănătatea fizică și mentală și  de nivelul de activitate. Hrana trebuie să ofere animalelor de companie echilibrul corect de nutrienți.

Hrana pentru animalele de companie poate fi completă sau complementară. Hrana completă este completă din punct de vedere nutritiv: asigură toți nutrienții în cantitățile și proporțiile de care are nevoie animalul dvs. Hrana complementară (de exemplu, recompensele) este concepută să reprezinte doar o parte din dietă și nu va îndeplini cerințele nutriționale atunci când este oferită de sine stătător. 

Producătorii de hrană pentru animale de companie au dobândit competența nutrițională necesară pentru a asigura conținutul corect de ingrediente, în cantitățile adecvate pentru  a furniza nutrienții necesari. Ei colaborează adesea cu experți nutriționiști independenți sau respectă recomandările elaborate de echipe științifice.

Cunoștințele tot mai vaste și tehnologia tot mai avansată din domeniul hranei pentru animale de companie a dus la o transformare remarcabilă a acestui sector industrial de-a lungul anilor. În prezent, este general recunoscut, în rândul medicilor veterinari și nu numai, faptul că o nutriție îmbunătățită reprezintă un factor important care ajută animalele de companie să aibă o viață mai lungă și mai fericită.

Pe lângă apă, există 5 nutrienți cheie:

  1. Proteine
  2. Carbohidrați
  3. Grăsimi
  4. Vitamine
  5. Minerale

Află mai multe despre cei cinci nutrienţi din fişa informativă FEDIAF. 

https://arpac.ro/wp-content/uploads/2022/08/Logo_ARPAC_V1.png
Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie recunoaşte şi promovează importanţa şi rolul social al animalelor de companie şi susţine creşterea şi îngrijirea cu responsabilitate a acestora.
E-mail: office@arpac.ro
ABONARE NEWSLETTER