bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Blog

NoutatiÎi pot oferi pisicii mele hrana pe care i-o ofer căţelului? FEDIAF Fact Sheet

13 mai 2020

Pisicile și câinii sunt animale diferite! Mâncarea pentru câini și pisici este formulată diferit, deoarece câinii și pisicile au nevoi nutritive diferite. Mâncarea completă și echilibrată pentru animale de companie oferă toți nutrienții necesari în raporturile corecte pentru animalul de companie.

Hrana pentru câini oferă toți nutrienții de care un câine are nevoie pentru a rămâne sănătos, dar nu şi pentru a oferi substanțele nutritive suplimentare de care pisicile au nevoie în dieta lor. Deși pisicile și câinii aparțin aceluiași ordin „Carnivora”, împreună cu specii precum urșii sau panda uriașă, comportamentul de hrănire al câinelui este omnivor, în timp ce pisica este un adevărat carnivor. Aceasta înseamnă că pisicile trebuie să aibă anumiţu nutrienți în dieta lor, care se găsesc doar în ingrediente pe bază de animale.

Câinii au dezvoltat diverse trăsături metabolice care le permit să utilizeze carbohidrați și să sintetizeze anumiți nutrienți găsiți în ingrediente pe bază de animale din surse vegetale (de exemplu, vitamina A din beta-caroten). Pisicile au nevoi nutritive specifice pe care câinii nu le au. O dietă completă și echilibrată, concepută pentru câini, nu poate oferi aceiași nutrienți la niveluri suficiente pentru pisici.

Vă invităm să aflaţi mai multe despre hrănirea corectă a câinelui şi pisicii: https://bit.ly/2WrtlYt 

https://arpac.ro/wp-content/uploads/2022/08/Logo_ARPAC_V1.png
Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie recunoaşte şi promovează importanţa şi rolul social al animalelor de companie şi susţine creşterea şi îngrijirea cu responsabilitate a acestora.
E-mail: office@arpac.ro
ABONARE NEWSLETTER