bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Blog

NoutatiABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie 2011-2015

8 mai 2020
Programul ABC –ul Îngrijirii Animalelor de Companie a fost lansat în anul  2011, la iniţiativa Asociaţiei Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC), împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România. Programul educaţional s-a adresat copiilor de clasa a doua din şcolile sectorului 5 din Bucureşti.
 
Rezultatele pozitive ale proiectului ne-au încurajat să extindem proiectul la nivelul şcolilor din întreg Bucureştiul, astfel că în perioada 2012-2014, peste 130 de scoli au desfăşurat programul ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie. Orele ţinut de medicii veterinari implicaţi erau organizate astfel încât să explice într-o manieră interactivă regulile de bază ale îngrijirii animalelor de companie şi beneficiile pe care acestea le aduc în viaţa oamenilor.
 
 
Bucuria şi responsabilitatea noastră a devenit şi mai mare atunci când am hotărât să extindem proiectul la nivel naţional, pentru ca şi elevii din alte oraşe să cunoască regulile de îngrijirii animalelor de companie. Astfel, la sfârşitul ediţiei martie-iunie 2015, peste 70 de şcoli din Bucureşti şi din alte 15 localităţi au parcurs ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie, de această dată coordonaţi atât de medici veterinari, cât şi de profesori şi studenţi voluntari.
 
Elevilor le-a placut cel mai mult să povestească despre propriile animale de companie şi despre felul în care le îngrijesc. În urma informaţiilor din prezentare cu toţii au concluzionat însă că mai au destule de învăţat despre îngrijirea lor. Spune Mihaela Milos, profesor la Colegiul TehnicElectrotimiş din Timişoara.
 
În ediţia februarie-iunie s-au înscris peste 100 de şcoli din toată ţara. Colaborăm cu profesori şi studenţi, care ne sunt voluntari în acţiunile pe care le organizăm.
 
https://arpac.ro/wp-content/uploads/2022/08/Logo_ARPAC_V1.png
Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie recunoaşte şi promovează importanţa şi rolul social al animalelor de companie şi susţine creşterea şi îngrijirea cu responsabilitate a acestora.
E-mail: office@arpac.ro
ABONARE NEWSLETTER