bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Blog

NoutatiPremiile ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie 2018-2019

8 mai 2020

Programul educaţional ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie a ajuns la finalul unei noi ediţii, desfăşurată în anul şcolar 2018-2019. La această ediţie au luat parte 22.500 de elevi din oraşe mari şi comune din toată ţara. Pe 5 iunie 2019 a avut loc evenimentul de premiere a celor mai ample şi creative campanii, cât şi a voluntarilor şi partenerilor programului; Cu ocazia evenimentului, profesorii şi voluntarii au putut împărtăşi din experienţa activităţilor la care au luat parte.

Pentru a recunoaşte meritele tuturor celor care fac posibilă desfăşurarea proiectului, pe 5 iunie 2019 a avut loc un eveniment menit să reunească profesorii, medicii veterinari, voluntarii şi partenerii programului, astfel încât să poată schimba impresii de la activităţile desfăşurate pe parcursul anului.

Totodată, cu ocazia evenimentului au fost acordate premiile ediţiei celor care au reuşit să desfăşoare activităţi într-o manieră inedită.

Premiul pentru Cea mai amplă campanie a fost acordat Şcolii Gimnaziale „Luceafărul” din Bucureşti pentru implicarea a 660 de elevi în activităţile dedicate îngrijirii animalelor de companie, sub coordonarea doamnei profesor Claudia Bota.

Cea mai creativă campanie a fost derulată de cadrele didactice Aura Zlatita Seitan şi Liliana Vasile de la Liceul Teoretic William Shakespeare din Timişoara, care au reuşit prin forţe proprii să semneze un parteneriat cu un cabinet veterinar, au organizat o expoziție de pictură la nivelul școlii şi al cabinetului veterinar, au scris poezii şi compuneri, au organizat un concurs de ghicitori cu tema animale de companie şi o oră de lectură suplimentară la Cercul de literatură.

Titlul de Profesorul anului i-a fost acordat doamnei profesor Luciana Pascu de la Şcoala Gimnazială Nr. 99 din Bucureşti pentru diversitatea de activităţi. Deşi a primit vizita unui medic veterinar din partea programului educaţional, clasa doamnei Pascu a desfăşurat o serie de alte activităţi: prezentarea propriilor animale, concurs de desene, au modelat animalul preferat şi au luat parte la un eveniment la care a fost prezent un câine poliţist.

Şcoala Gimnazială Nr. 149 din Bucureşti a primit Premiul Special pentru cele 12 clase implicate în activităţile dedicate World Animal Day, iar pentru găzduirea evenimentelor dedicate săptămânii Şcoala Altfel au fost premiate Şcoala Gimnazială Nr. 165, Şcoala Gimnazială Nr. 195 şi Şcoala Gimnazială George Bacovia.

ARPAC – Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană felicită toţi profesorii şi elevi implicaţi în derularea programului educaţional şi mulţumeşte partenerilor şi voluntarilor:
• Pet Stuff – Dr. Cristian Cristea
• Sal-Vet Bacău – Dr. Anca Lepădatu
• Clubul Câinilor Utilitari – Vlad Popescu, Romică Chinţoi, Eugen Voicu, Gabriel Bogdan
• Parenting.ro – Mihaela Zaharia
• Gianina Rasvan Şoltz
• Florentina Mirescu
• Iulian Ghiţă
• Bogdan Smaranda
• Ionel Foianu

Profesorii care au sugestii de activităţi pentru ediţia 2019-2020 a programului ne pot scrie la adresa contact@petabc.ro sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/petabc.ro.

Încurajăm medicii veterinari să se alăture proiectului, iar la ediţia următoare să putem bucura şi responsabiliza tot mai mulţi elevi.

 

 

Galeria foto de la eveniment este disponibilă aici.

https://arpac.ro/wp-content/uploads/2022/08/Logo_ARPAC_V1.png
Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie recunoaşte şi promovează importanţa şi rolul social al animalelor de companie şi susţine creşterea şi îngrijirea cu responsabilitate a acestora.
E-mail: office@arpac.ro
ABONARE NEWSLETTER